måndag 30 januari 2023

En händelserik vecka.


 En planerad avverkning av skogsparti nära huset. Alltid lite lessamt. Min vy och utsikt förändras för ett tag. Men är skogen avverkningsmogen så ska den ner. Tids nog kommer markberedaren och planteringslaget. Sen kommer nya små plantor att växa upp till kommande generationer. På en gång passade de på att granborkbarresanera ett annat skifte. Kommer vi ha gran kvar i vår natur? Borrarna knaprar i sej lite här och var.


Med sonens hjälp kom jag iväg för att köpa ny säng. Det blev alldeles utmärkt val, bra hemtransporterat, inburet och jag sover som prinsessan på ärten. Garantin på bottnarna var väl 10 år, just det känns lite skumt. Vart är jag i livet om just 10 år? Kanske jag köpt min sista säng? Sover jag i en kommunal säng på nåt boende om 10 år? Just sånt här vill jag inte tänka på.


Jobbhelgen är avklarad. Tänk så skoj vi har det mellan varven! Det har hunnits med lite jobb framför datorn. Spetsgardinerna kom upp. Förråden fyllts på. Lite gott har bakats. Söndagen avslutades med kollegor och boende från andra avdelningar, lite söndagscirkus bjöd vi på innan fikat. Fast mest blir det som manser på bilden, mycket spring i långa korridorer. En hel del steg på en helg.

Nu är det ny vecka. Inleder med ett besök på sjukgymnastiken för att kanske få hjälp med min fördömda axel, som bråkar, igen.

1 kommentar:

  1. Jag bor ganska nära en skog och springer dit ibland för att springa i spåret. Där har granbarkborrarna farit fram så skogen ser helt annorlunda ut. Funderar precis som du om vi kommer ha några granar kvar i framtiden. Det känns som att det är svårt att få väck "borrarna", de ligger steget före. Men jag hoppas på att det snart vänder med det.

    http://hannaskrypin.se

    SvaraRadera

Lite ego....

 Sista lediga dagen innan jobbhelg. Där det utlovas mängder med värme och sol. Som brukligt då jag jobbar helg. Inte mycket att göra nåt åt,...