fredag 22 september 2023

KONST igare är det inte....

 Ett riktigt måste i Paris är Louvren. Monalisa är överskattad. All annan konst underskattad. Precis som vår planering för besöket. Sista dagen, tänkte det skulle vara en trevlig  avslutning. Men vi var rätt slitna. Och hungern gjorde sej påmind. Insläpp till museet vid 15.30 var ju en alldeles galen tid. Se till att vara mätt, utvilad och ha gott om tid. För det finns en hel massa att titta på. Vi gjorde många fel, men besöket var ändå väldans lyckat och trevligt.


Naket är ju alltid trevligt....



Louvrens egna gris. appropå svinpesten här i Sverige.



Ett huvud på ett fat... ( Där försvann aptiten och suget efter nåt att stoppa i magen )














Väldigt mycket naket, och många målningar med stridsmotiv där kombatanterna var spritt nakna. Var det så på den tiden? Varför gick man ifrån det? Tänk er ett Ukraina och Rysslandskrig där man är utan kläder. Tror att det hela skulle komma av sej snabbt... ( Tänk inte Putin nu )




Efter belönades vi med Angusbiff. Den hade behövt springa en stund till. Man fick be om bea till pommesen och köttet. Det fanns lite grönt på tallriken. Paris levererar. 

Promenaden tillbaka till hotellet gick genom ett sexkvarter där det fanns erbjudanen i varje port.

Vi vandrade raskt mot närmsta Monoprix, lite kvällsgodis. Och där i butiken uppenbarade sej himmelriket direkt innanför dörren.



 Hallå ICA och Willys? Kolla !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite ego....

 Sista lediga dagen innan jobbhelg. Där det utlovas mängder med värme och sol. Som brukligt då jag jobbar helg. Inte mycket att göra nåt åt,...