måndag 22 januari 2024

Weekend.

 Istället för julklappar bestämde vi, särbon och jag att vi tar en weekend i Tällberg istället. Äter gott, dricker nåt gott och bara myser. Valet föll på Dalecarlia och två nätter bokade vi. 


Väl framkomna konstaterade vi att det är galet vackert och en hel bunt med minusgrader. Rummet var dock varmt och skönt. Långt bort, väldans tyst och en helt galen trappa ner hade vi.


Smalt, brant och lutande på samma gång. Dessutom var lutet åt fel håll. Gällde att hålla i sej och verkligen titta vart man gick. Tur att man inte är nån krogmänniska direk. Den här trappen ocn en barvända är inget att rekommendera.




Baren hamnade vi i ändå då vi skulle äta lite där. En hamburgare som var annorlunda, men väldigt god. Lokal öl ochså väldigt god. Sen blev det godnatt.


Lördagen bjöd på makalös utsikt då vi vaknade. Och naturligtvis en makalös temperatur. - 28 och en bil som inte ville vara med och ta oss till Mora som vi tänkt. Istället blev det en promenad på byn, lite shopping och fika. 


Tillbaka på Dalecarlia blev det en macka som lunch ( ja, jag tog en till pilsner ) Fast baren var stängd så fixade personalen fram det vi önskade. Toppenservice.


Till kvällen hade vi bokat bord i resturangen. Jag valde oxfilé och särbon hjort. Hade vi vetat hade det blivit bättre med hamburgaren igen. Vi tyckte inte att maten höll måttet. Tyvärr, annars har allt annat varit toppklass på vår vistelse.


Vi skålade i lite prosecco på rummet. Insmugglat i bagaget. Riktigt gott.


Söndag morgon och lite hyggligare temperaturer. Efter hotellfrukost bestämde sej bilen för att vara snäll och starta. Vi hade endast - 3 grader. 

Vår hotellhelg var över. Ett toppbetyg för vår vistelse, men minus för maten. Att det fanns spa utforskade vi inte. Men det ska tydligen vara toppklass på det.

Vi gjorde ett lunchstopp i Sågmyra på vägen hem för lite lunch. Alltid lika trevligt.

Väl tillbaka hos särbon blev det lite elda i kaminen, fixa matlådor, mysa med hundarna en stund.

Sen ett tråkigt besked. Väntat men tråkigt. 

Just nu verkar det som om jag omringas av lessamheter, nån gång måste det vända.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dags igen....

  Då var det dags igen.... Denna lördagsmorgon... Ledig helg... Hade ju tänkt få färdigt på ena högen ved och kanske hinna med lite i mitt f...